Vi hører tit om, at litteraturen er på tilbagetog, og at folk ikke længere læser bøger på samme måde, som de gjorde tidligere. Det bliver beklaget af både politikere, lærere, forfatterne selv og mange andre som mener, at litteraturen burde spille en stor rolle i folks liv.

Heldigvis er der stadig mange der læser bøger. Undersøgelser viser, at også de unge er med og nyder glæderne ved litteraturens univers. De læser måske anderledes end den ældre generation gjorde og en anden slags bøger, men det gør ikke så meget. Det vigtigste er, at man får læst fiktion, for det styrker ens ordforråd, åbner ens horisont og giver ikke mindst en masse skønne oplevelser, når rejsen følger forfatteren ind i det fiktive univers.

Nogle bruger litteraturen som selvhjælp og finder en vej ud af spiseforstyrrelser, psykiske problemer eller andre udfordringer ved hjælp af selvhjælpslitteratur.

Læs på papir eller lyt til lydbøger?

Papirbogen nyder stadig en sikker plads på litteraturelskernes hylder, men i dag har lydbøgerne også deres plads i litteraturens univers. Er du en af de mange, der nyder at lytte til en behagelig stemme, der læser bøger af dine yndlingsforfattere op, mens du vasker op, motionerer eller støver af, så er det vigtigt, at du har et godt og opdateret udstyr. Hvis du for eksempel har brug for at få skiftet reservedele på din smartphone, så den kan fungere optimalt, når du lytter til dine bøger, kan du få hjælp hos teknikdele.dk, hvor der er teknisk udstyr til stort set ethvert stykke elektronisk grej, du måtte have brug for at få serviceret.

Uanset om man får ordene ind på den ene eller den anden måde, er litteraturen en glæde, som mange slet ikke kan eller vil undvære. Derfor finder litteraturen også sine veje via de nye elektroniske kanaler, som vi alle benytter os af i dag.

Litteraturhylden byder på alle genrer og alle slags bøger. Vi synes det er vigtigt at læse fiktion, for fiktion er med til at styrke din fantasi og din forestillingsevne, og det er vigtigt, hvis man skal klare sig godt både i skolen, på jobbet og i relationen til ens partner. Litteraturen åbner for nye indsigter, og måske bliver du så inspireret af at læse, at du selv får lyst til at prøve at sætte ord på papiret. Vi ønsker dig god vind fremover, for alle mennesker har gode historier, der fortjener at komme ud.