Foråret er hastigt på vej, og mon ikke det vil åbne for lysten til atter at tage ud i landet og opleve ting og sager? Ungerne vil blive henrykte for at komme på tur, og måske kan du endda motivere dem til, at det hele ikke behøver at handle om besøg i Djurs Sommerland, Legoland og andre oplevelsesparker. Selv om færre besøgte oplevelsesparker i de forgangne sæsoner på grund af corona-pandemien, er de stadig favoritter for de fleste børnefamilier, men der er også andre muligheder.

Har I fået en læsehest i familien, vil det være nærliggende at besøge nogle af de steder, der er kendte på grund af de forfattere, der har en relation hertil. Så gå ombord i webshoppen https://kidsbrandstore.dk/ og find noget lækkert, nyt tøj til ungerne, og tag dem med på en litterær udflugt. På https://kidsbrandstore.dk/ kan I finde tøj til børn i alle aldre, så uanset om læsehesten i familien er i teenagealderen eller ikke er nået dertil endnu, er der masser af muligheder for at finde noget smart og lækkert tøj på https://kidsbrandstore.dk/, som vil passe til jeres udflugter ind i litteraturens historie, når I tager på ture rundt i landet. Og læsende børn kommer der faktisk flere af i disse år. Litteraturen har en plads i manges liv, og vi vil opfordre dig til at stimulere dine børns lyst til at læse – der vil gemme sig mange herlige oplevelser for dem i litteraturens univers.

Mange udflugtsmuligheder

Der er mange steder at tage hen, hvis du vil besøge litterære steder sammen med dine børn. Lad dem hoppe i deres nye tøj fra https://kidsbrandstore.dk/ og tag for eksempel en tur til Odense, hvor man kan besøge mindehuset for vores berømte forfatter: H. C. Andersen. Selve H. C. Andersens hus er i dag kun en del af det mere omfattende museum, der med hans barndomshjem som centrum er opbygget omkring dette. Her kan I se billeder, fotos og tegninger, papirklip, som den berømte forfatter var en mester i, og mange manuskripter og sjældne udgaver af hans bøger.

Vil I dyrke H. C. Andersen mere, kan I tage videre ud i landet og besøge nogle af de herregårde, hvor han slog sine folder. H. C. Andersen skrev flere af sine berømte eventyr rundt omkring på landets herregårde. Nogle kan ikke besøges, som eksempelvis Frijsenborg ved Hammel mens andre har mindestuer om forfatteren, som kan besøges – enten permanent eller efter aftale. Det gælder således Holsteinborg på Sydsjælland og Glorup på Fyn, hvor H. C. Andersen tilbragte flere somre.

Der er nok at rejse efter, hvis du vil tage dine børn med ud på litterære udflugter, og det er da nærliggende at begynde med H. C. Andersen, som stadig er kendt af alle børn.