For mange er det en stjernestund, når det endelig er weekend, og de kan begrave sig i sofaen med en god bog. For andre er stjernestunden, når de kan åbne en flaske herlig vin og fylde glasset, hvorefter de kan nyde de skønne smag af vinen. Og for andre hænger det hele sammen: Der er ikke noget bedre end at nyde et stille glas, mens man læser en bog i den genre, man holder allermest af – eller lytter til den, som mange jo gør i denne tid, da lydbøgerne er blevet populære.

Sådan har vi det – vi elsker at læse og nyde et glas vin samtidig. Det er en stjernestund for os.

Har du lyst til at gå i vores fodspor, vil vi gerne komme med et forslag: Hvad med at lade bøgerne inspirere dig til den vin, du vil drikke i dag. Eller omvendt: Lad den vin, du har til rådighed, bestemme, hvilken bog du kaster dig over. Den inspirerede læsning og vinnydelse kan kun blive en succes, og kan blive anledning til mange gode oplevelser.

Franske vine til Camus

Har du i anledning af coronaen som så mange andre kastet dig over Albert Camus’ bog ‘Pesten’ fra 1947, er det for eksempel nærliggende at drikke et glas fransk vin hertil. Bogen foregår ganske vist i Algeriet, men da området var en fransk koloni, da Albert Camus skrev bogen, hænger det ganske godt sammen. På den store vinshop https://vinoteket.com/da-dk kan du finde masser af franske vine, der passer til en sådan bog. Det skal nok være en kraftig Chateau-Neuf-du-Pape eller lignende, som har noget power i sig, og sådanne kan du finde i mange varianter på https://vinoteket.com/da-dk, hvor der også er mange andre muligheder inden for franske vine.

Østrigske vine til Stefan Zweig

En enestående novelle som ‘Skaknovelle’ af den østrigske forfatter Stefan Zweig kalder naturligvis på en glas herlig østrigsk vin. På https://vinoteket.com/da-dk kan du finde østrigsk vin af forskellige typer, og vi anbefaler på det kraftigste de østrigske hvidvine, der er friske, frugtige og passer perfekt både til en sommerdag på terrassen og som ledsagelse til en østrigsk bog. Stefan Zweig skrev i 1920′-erne til 1940’erne og var så dybt berørt af nazisternes hærgen, at han endte med at begå selvmord sammen med sin kone, da de under 2. verdenskrig som jøder var flygtet i eksil i Sydamerika. En tragisk skæbne, men Stefan Zweig er ærkeøstrigsk i sit mindset, at hans tekster passer rigtig godt til en østrigsk vin. Dertil kommer, at der ganske enkelt er tale om god litteratur.

USA er både vinland og forfatterland

Vil du nyde et glas amerikansk vin, er udvalget stort på https://vinoteket.com/da-dk, og tilsvarende er der et enormt antal amerikanske forfattere tilgængelige. Du kan kombinere herlig pinot noir fra Washington eller Oregon med bøger af moderne klassiske forfattere som Paul Auster og Donna Tartt, eller du kan tage til Californiens vinmarker sammen med John Steinbeck, Britt Bennett eller Joan Didion. Mulighederne er mange, og du kan samle dig en bogreol med bøger, der matcher et godt glas vin fra forfatternes land.