Er du vild med bøger og litteratur, og omtales du af samtlige dine venner som værende en regulær “bogorm”? Så hvorfor ikke indrette et dedikeret læsehjørne i din bolig? Det er en yderst oplagt idé, og det er ikke nødvendigvis et synderligt dyrt eller besværligt projekt. Så læs med her, og få gode råd til hvordan du kommer i gang.

Dit læsehjørne skal give dig mulighed for fordybelse

Bøger er fantastiske. De har en særegen evne til at få en til at drømme sig væk, samt miste al fornemmelse for tid og sted. Har du et dedikeret læsehjørne i din bolig, så bliver det hele endnu bedre. Rummet skal give dig optimal mulighed for at fordybe dig i de spændende fortællinger. Til formålet bør du indrette dig med flot kunst på væggene. Køb også gerne lidt inspirerende og moderne tapet, og hæng det flot op i læsehjørnet, så der rigtig er noget at se på. Til sammen kan dette skabe en rigtig behagelig stemning.

Foretrækker du at lytte til musik mens du læser?

Nogle “bogorme” ynder at fordybe sig i litteraturen i komplet tavshed. Andre igen foretrækker at have lidt behageligt musik i baggrunden. Tilhører du den sidste gruppe, så overvej også at indrette dit læsehjørne med et musikanlæg, samt et par gode højttalere. Måske er det også en god idé at have al din musik stående her. De fleste vil nok foretrække klassisk musik og lignende, så hav gerne alle dine albums i denne genre opmagasineret i læsehjørnet.

Et par gode reoler kan give associationer til et regulært bibliotek

Sidst, men ikke mindst, bør du indrette dit læsehjørne med en flere gode reoler. Her kan du have din komplette bogsamling stående. Afhængig af hvor stor samlingen er, kan det være nødvendigt at have op til flere reoler stående. De behøver ikke være særligt dyre. Et par discountudgaver fra Jysk eller IKEA vil ofte tilfredsstille selv de mest kræsne “bogorme”.

Har du ikke allerede en god lænestol, så er det nok også en god idé at tage ud og investere i det. Du skal trods alt helst kunne sætte dig ordentlig til rette, alt imens du fortærer den ene gode bog efter den anden, der i dit helt eget læsehjørne.